Må jeg bruke en Ansvarlig Søker?

Hvis du ønsker å spare mest mulig tid og hodebry anbefaler vi at du bruker en ansvarlig søker til å ta over ansvaret overfor kommunen for din søknad om bruksendring og tilhørende plantegninger.

For søknad om bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel kan huseier selv stå ansvarlig for søknaden og hustegningene. Og det skal være tilstrekkelig å følge veilederen ovenfor. Men for å spare tid, vil det for mange fortsatt være enklere å overlate arbeidet til oss på bruksendring.no og for en slik søknad vil det som regel ikke være snakk om særlige ekstrakostnader.

Skal du søke om bruksendring til en selvstendig sekundærleilighet til utleie (seksjonering), familiebarnehage eller fra fritidsbolig til helårsbolig, da vil det uansett være en hovedregel om at det må brukes et ansvarlig foretak. Men hvis det er snakk om en privat enebolig (ikke rekkehus, tomannsbolig, eller lignende) har du muligheten til å selv søke om å få stå som ansvarlig søker for prosjektet ditt. Det er da viktig at du selv innehar denne kompetansen, og vårt mål er at du skal kunne bruke veilederne til bruksendring.no for alt du trenger å vite om søknadsarbeidet. Eller kontakt oss direkte for at vi kan hjelpe deg med alt fra tegninger og søknadsarbeid fra a til å 🙂

Om dere får problemer underveis med søknaden om bruksendring, kan dere enkelt overlate det som gjenstår til en hjelpsom ansvarlig søker her hos bruksendring.no. Så lenge dere følger bruksendring.no sitt system, er det veldig enkelt for oss å vite hva som har blitt gjort, og hva som gjenstår.

Hvis du bare klarer halvparten av søknadsarbeidet alene, da har dere allerede spart halvparten av alle utgiftene til ansvarlig søker ?

Gjør så godt dere kan, og føl deg trygg på at du har noen til å hjelpe deg om du skulle møte på komplikasjoner underveis!

Skriv gjerne til post@bruksendring.no eller via vår kontaktside, så tar vi kontakt så snart vi har mulighet.