Forhåndskonferanse for Søknad om Bruksendring

For at du skal spare mest mulig tid, krefter og penger kan du sende en uforpliktende melding direkte til oss i bruksendring.no. En formell forhåndskonferanse med kommunen er tidskrevende med påmelding, ventetid, personlig oppmøte på kommunehuset og ofte med tilleggsgebyr på noen tusen kroner (per 2018 tar f.eks. Bergen kommune betalt kr 4.500,- for et slikt møte). Og for de fleste bruksendringer er dette rett og slett ikke relevant i det hele tatt.

Hvis du skal søke kommunen om tillatelse vil det ofte være smart å avtale en forhåndskonferanse. Det er et frivillig møte med en saksbehandler i din kommune der du får noe informasjon og veiledning som er relevant før du søker om tillatelse til tiltak. Hvis du skal i gang med et komplisert prosjekt kan dette være svært nyttig. Men hvis du kun skal søke om en enkel bruksendring, da er et slikt møte med kommunen ofte ikke særlig relevant.

For å avtale en forhåndskonferanse, må du som regel søke på nettsiden til din kommune. Søk da «Forhåndskonferanse Oslo kommune» eller tilsvarende for din kommune. Her vil kommunen ofte ha et skjema som må fylles ut og sendes til kommunen for å be om en slik forhåndskonferanse. Kommunen har da en frist på 2 uker for å arrangere et slikt møte, og vil fortelle deg når du må møte opp på kommunehuset, hva du må ta med og eventuelt om det er nødvendig at du leier inn et ansvarlig foretak (ansvarlig søker) som også må bli med på møtet.

Vi mener riktignok at det finnes en mye enklere måte å komme seg videre med søknaden din. Send oss gjerne en uforpliktende melding med informasjon om din søknad om bruksendring, så gir vi som regel et svar innen 24 timer med både veiledning hva som må gjøres videre og et godt tilbud på eventuelt hvordan vi kan best hjelpe deg videre.

Vi mottar helst kontakt via post@bruksendring.no, eller igjennom vårt kontaktskjema. Vi håper å høre fra dere 🙂

Ha en riktig fin dag videre, og lykke til med søknaden om bruksendring!