Hvordan lage et Situasjonskart for en Søknad om Bruksendring fra Tilleggsdel til Hoveddel

Alle søknader om tillatelse til tiltak hos kommunen må inneholde et situasjonskart. For et situasjonskart for en søknad om bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel i egen bolig uten utvendige endringer skal det kun vises hvilken eiendom og bolig det gjelder. For å unngå misforståelse har vi her vedlagt et veldig enkelt eksempel som du kan kopiere for din søknad om bruksendring.

Første steg er å laste ned et situasjonskart i målestokk 1:500. Klikk på denne lenken for en veileder som forklarer hvordan du kan laste ned et slikt kart. For en enkel søknad om bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel i egen bolig som er levert av huseier som privatperson, bør kommunen hovedsakelig akseptere et hvilket som helst kart så lenge det viser din eiendom.

Alt du trenger å gjøre er å markere eiendommen. Vi pleier å bruke en tykk stiplet linje rundt eiendomsgrensen. Dette kan gjøres med en tusj hvis du gjør det på ark, eller med hvilket som helst bilderedigeringsprogram hvis det gjøres på en PC. Dette bør være alt dere strengt tatt trenger å gjøre.

Nedenfor er et eksempel av hvordan vi på bruksendring.no lager situasjonskartet for en slik søknad som kun gjelder en innvendig endring. Strengt tatt er det det samme som ovenfor, bare at vi har fargelagt eiendommen, innkjørselen og huset.

Vi håper denne veilederen har vært til hjelp for deg og din søknad om bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel. For andre spørsmål, eller for profesjonell hjelp til hele, eller deler av søknadsarbeidet er dere mer enn velkomne til å kontakte oss i bruksendring.no.

Vi mottar helst kontakt via post@bruksendring.no, eller igjennom kontaktskjema nedenfor. Vi håper å høre fra dere 🙂

Ha en riktig fin dag videre, og lykke til med søknaden!